Izdvajamo iz naše ponude

KROZ VASIONU I VEKOVE TVRDI POVEZ

Autor: Milutin Milanković


Izdavač: Školska knjiga

Žanr: Domaći pisci

ISBN: 978-86-7580-377-5

Format: 137 x 204 mm

Broj strana: 393

Povez: Tvrd

Pismo: Ćirilica

Cena: 550,00 RSD

Opis

 Књига Кроз васиону и векове представља једну од најлепших српских књига о науци. Предочена на леп и занимљив начин, претворена је у романсирану аутобиографију, у којој су аутобиографски подаци умотани у фиктивне слојеве с циљем динамичности радње и приближавања слика о бесконачности васионе, како бисмо, на тај начин, сазнали о астрономији као науци, али и о ширини Миланковићевог научног потенцијала.

 Ипак, Кроз васиону и векове представља књигу сачињену од тридесет и седам писама, упућених непознатој, младој пријатељици. Аутор читаоце писмима уводи у свет науке, с циљем приближавања васионе и објашњавања њене историје, као и упознавања са небеским телима, али и буђења жеље за откривањем нових, неистражених предела. Инспирисан догађајима које је сам описао, Миланковић је успео да се из садашњости пресели у неку лепшу прошлост, где се сећа свог родног места, одрастања и школовања, првих препрека у раду, али он не остаје задуго ту. Са својом пријатељицом, кроз писма, одлази много даље, путујући и кроз време и кроз простор, све до колевке астрономије. Записујући сва своја путовања, аутор на папиру оставља траг свог размишљања о старим списима, експериментима и развоју неког новог инструмента. Читаоце обогаћује сазнањима о Сунцу, планетама, њиховим орбитама, о цикличности леденог доба,…

Отишавши назад у прошлост као научник, Миланковић нам у својој књизи доставља изванредне научне чињенице, док нам у будућности оставља путовања у неке многе и далеке земље. На самом крају књиге, Миланковић нам открива како је главни предмет његовог писања била његова пријатељица, а не васиона, објашњавајући то кроз призму ништавности човека у односу на васиону. Упркос томе, нама је сада остало трајно сведочанство о васиони и вековима, као и сведочанство о ауторовом животу и стваралаштву.

 
 


Komentari (0)

Molimo vas da se ulogujete ili registrujete da biste mogli da šaljete komentare


Knjige ovog autora


Cena: 450,00


Knjige iz ove kategorije


Cena: 896,00

Cena: 610,00


Knjige ovog izdavača


Cena: 180,00

Cena: 250,00


Poslednje pogledane knjige

Baner
26.
Feb

PROBLEMI KOJE SMO UOČILI U RADU SAJTA

 Na samom početku rada sajta uočili smo određene probleme u...

Pročitaj ceo tekst

21.
Feb

POTRAŽIĆEMO ZA VAS BILO KOJI NASLOV

  Za sve koje nisu uspeli da pronađu  odredj...

Pročitaj ceo tekst

14.
Feb

Popusti

U vremenu promotivno-eksperimentalnog rada naše internet knj...

Pročitaj ceo tekst

14.
Feb

AKCIJE

Na akcije se nalaze knjige: "Kreativnog centra", "Ad...

Pročitaj ceo tekst

14.
Feb

POPUST OD 10% NA SVE KUPOVINE

U toku promotivnog perioda, od 14. februara do 15. marta, u interne...

Pročitaj ceo tekst